Mt Tallac

Ara feia dies que no anàvem a la muntanya així que divendres a la nit vàrem agafar els trastos i cap al Mt. Tallac. Això cau als voltants del gran llac Tahoe, a l’hivern ja varem fer un pensament de pujar-lo però el risc d’allaus ens va portar al Mt Rose. Així que sense neu, molta calor i bon temps ens hem plantat allà.

després d’una nit curta gracies a la matinera de la Núria i el rutinari esmorzar a la manta plegable que varem comprar al “Target” hem començat a caminar.

La ruta no és ni molt dura ni molt llarga, ens ha costat 2h i 20′ pujar-lo i 1h 30 baixar-lo, fent 1000m de desnivell positiu i assolint els 2968m sobre el nivell del mar. Cal dir que es pot anar mes depressa però la calor i els 12kg que m’afegeixen la Núria i motxilla no ajuden massa. Al principi el camí s’enfila per uns boscos de pi roig i negre enormes, i trobes un llac molt bonic a uns 30′ de sortir.

A mesura que guanyes alçada els arbres desapareixen i vas veient la panoràmica del llac Tahoe, es immens i com que el dia era clar hem pogut veure l’altre banda i el Mt Rose.

En alguns moments la pujada es fa força dreta i pedregosa, típic paisatge d’esquistos semblant al que veuríem a l’Aneto.

Després d’aquesta pujada torna a planejar una mica amb una vista meravellosa al Pyramid Peak i muntanyes del voltant vistos des de la vessant oest del Mt Tallac. La panoràmica es molt oberta i veus la immensitat dels boscos i valls de Sierra Nevada amb alguna congesta de neu encara.

Ja arribant a l’últim tram tornes cap a la cara est on veus l’immens llac. Des d’aquí, poc a poc arribes al cim com podeu veure  en aquest video:-)

Com no pot faltar, hem fet la foto de família al cim aixecant les mans perque ens haviem oblidat l’estelada 😦

Des del cim tens una vista fantàstica dels voltants

I mentre nosaltres “els grans” miràvem això, la Núria anava buscant “cantos” entre les roques del cim

La baixada ha sigut rapida i amb molta calor, i després de comprar algunes cerveses fresquetes hem fet un foc ben gran per no passar fred a la nit.

I tot seguit a dormir a la furgo que teníem mooooolta son!

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.