Halloween i Black Friday

Per fi alguna cosa que no son excursions a la muntanya.. 😛

Fa uns dies va ser halloween, la gran festa nacional americana que esta desvirtualitzant festes tradicionals arreu del món. Els americans necessiten motius per gastar diners en “xorrades” i quan acaba una festa ja en preparen un altre per seguir gastant.. societat del consum en paraules majúscules. Em reservo la opinió respecte a tot plegat però us poso aqui algunes fotos que vaig anar fent, espero no ferir cap susceptibilitat.

Com veieu, si pots tenir un cotxe així també pots gastar-te uns centenars de dolars en un esquelet dins d’una barca.

O posar algunes làpides al jardí de casa. Aquest poble de les fotos és Sleepy Hollow que queda a tocar de casa i és un poble on no hi ha res mes que grans “mansions”.

L’Ester que va a fer excursions de tant en tant amb unes amigues americanes, van anar al cementiri de Oakland per celebrar Halloween, hi ha qui puja a la Mola i altres van d’excursió al cementiri.

I al costat de casa hi van posar aquest paio que aguantava pacientment a la Núria empipant.

Més o menys a cada casa hi havien carbasses, làpides, aranyes i altres monstres per espantar als nens…

Això va ser per tots sants i l’endemà tothom ja preparava la festa de “Thanksgiving”. Aquesta festa se celebra el quart dijous de novembre i vol celebrar el final de la collita. A més aqui commemoren la supervivència dels colons i “amistat” amb els autòctons :-). Curiosament el dijous es tot tancat (fet del tot inusual al pais on pots anar a comprar a les 3 del mati), però el divendres es l’anomenat Black Friday. Aquest dia representa que els comerços fan grans rebaixes i la gent una setmana abans ja fa cua davant dels centres comercials per ser els primers a comprar, molts d’ells obren a les 12h de la nit!.

Es terrible! La gent es bombardejada amb anuncis de grans rebaixes, ofertes a les ofertes, grans ocasions i el mes graciós es que no es veritat del tot, nomes certes coses estan rebaixades i no mes d’un 10% :-).. Però el marketing funciona!

La nit abans ja es preparen les entrades als centres comercials per absorvir les grans cues de gent! Aixo és Amèrica!

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.